De expert voor grondvervuiling

Als je een stuk grond hebt gekocht of gaat kopen, wil je natuurlijk weten of je te maken hebt met vervuilde grond. Dan is grondvervuiling in Noord-Brabant iets voor jou. Zij stellen een onderzoek in naar de grond en komen vervolgens met een rapport over de kwaliteit van de grond. Op basis hiervan kun je de grond saneren, of overgaan tot bouwen. Grondvervuiling in Noord-Brabant is een expert op het gebied van alles met vervuilde grond te maken heeft, dus zij zullen altijd tot een oplossing komen. 

Het traject

Je kunt niet zelf zien of je grond vervuild is. Om dit te onderzoeken heb je een gecertificeerd bedrijf nodig dat bodemonderzoek kan doen. Grondvervuiling in Noord-Brabant doet dit voor jou. Eerst wordt er historisch bodemonderzoek uitgevoerd. Aan de hand van documenten wordt onderzocht of er sprake is van bodemvervuiling. Daarna moet er nog veldwerk gedaan worden met bodemmonsters, waardoor vervuiling daadwerkelijk vastgesteld kan worden. De bodemmonsters worden in een gecertificeerd laboratorium onderzocht. Uiteindelijk mondt dit uit in een rapport, waarmee je ofwel een saneringstraject kunt starten of kunt starten met bouwen.

Ook voor advies over grondsanering kun je terecht

Wanneer blijkt dat grondsanering nodig is, kun je ook terecht bij Grondvervuiling in Noord-Brabant. Met persoonlijk advies wordt je geholpen bij het bouwrijp maken van jouw grond. Wanneer je grond vervuild is, betekent dat je een saneringsplan dient op te stellen. Je mag dan geen grond afvoeren, dat is verboden door de gemeente. Grondvervuiling in Noord-Brabant kan je adviseren over de uitvoering van het saneringsplan. Je zal een partij moet inschakelen die de saneringswerkzaamheden kan uitvoeren. Ook kun je de werkzaamheden geheel uit handen geven als je uitvoeringsbegeleiding aanvraagt.

Neem contact op

Wanneer je grond hebt of koopt is het dus belangrijk dat de grond onderzocht worden op eventuele vervuiling. Ook als je het al hebt laten onderzoeken, kun je bij Grondvervuiling in Noord-Brabant terecht voor een second opinion. In alle gevallen is een rapport noodzakelijk voor jouw grond, dus neem contact op!

 

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.