Hoe kies je een goede voerboot?

Een voerboot of futterboot is een boot die wordt gebruikt om te vissen, vooral op karpers. Hij brengt levert het aas met de grootste nauwkeurig af op de door jou gekozen visplaats. Deze boot is uitgerust met een zender waarmee je het vaartuig vanop afstand kunt bedienen. Na het bereiken van de geselecteerde plaats glijdt het voer uit de laadbak in het water. Veel voerboten zijn doorgaans uitgerust met twee laadbakken.

De voordelen van een voerboot

Een voerboot maakt het vissen op bijvoorbeeld karpers makkelijker en zorgt voor vele voordelen. Een goede voerboot:

  • Zorgt vaak voor een betere vangst
  • Bespaart voer
  • Met een voerboot kun je ook je visplaats verkennen
  • Vergemakkelijkt het vissen op langere afstanden
  • Ook geschikt voor het vissen op moeilijk bereikbare plaatsen
  • Is geruisloos
  • Een voerboot stelt je in staat om je lijn nauwkeurig in het water te brengen zonder ergens in verstrikt te raken

Wordt het een nieuwe of een tweedehands voerboot?

Goedkope voerboten beschikken vaak alleen over een standaard uitrusting en koop je al voor minder dan driehonderd euro. Extra opties kosten geld. Voerboten met alle mogelijke accessoires kosten makkelijk 2000 euro en zelfs meer.

Of toch maar een tweedehands exemplaar?

Zoek je naar een goede voerboot met de nodige opties zonder je blauw te betalen? Dan is een jonge tweedehands voerboot een goed alternatief. Met geduld en het nodige opzoekwerk kun je toch een goede tweedehandsaanbieding vinden. Bespaar niet op kwaliteit en staar je zeker niet blind op de prijs. Ga zeker na wat je ervoor in de plaats krijgt. Een aanbieding te mooi om waar te zijn is dat vaak ook waardoor je meestal bedrogen uitkomt.

Een voerboot kopen

Zowel een nieuwe als een tweedehands voerboot of futterboot koop je makkelijk online op gespecialiseerde websites. Zo kies je rustig thuis de voerboot die het best bij je past. Met het vergelijken van de leukste aanbiedingen kun je heel wat op je budget besparen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.