Kraamzorg in Dordrecht nodig?

Ben je zwanger en ben je voor na je bevalling op zoek naar kraamzorg in Dordrecht? Dan is het goed om deze kraamzorg op tijd te regelen. Zo ben je verzekerd dat er een kraamverzorgster voor je klaarstaat als je kleine er is. Wat houdt kraamzorg precies in?

Wat is kraamzorg?

Kraamzorg is de zorg die je krijgt nadat je bent bevallen. Er komt de eerste dagen nadat je bent bevallen een kraamverzorgster bij jou thuis langs om je te helpen met de baby. Deze hulp heb je nodig, omdat je zelf nog moet bijkomen van de zwangerschap. Ook kun je natuurlijk wel wat hulp bij de zorg voor jouw kleintje gebruiken als het je eerste kleintje is of als je ook al moeder ben van een of meerdere kinderen. Wat doet een kraamzorg Dordrecht precies?

  • Dagelijkse controles bij baby en moeder
  • Verzorging van de baby, zoals de baby in bad doen, de baby verschonen en dergelijken
  • Jou uitleg geven over de verzorging van de baby en jou (en je partner) steeds zelfstandiger bezig laten gaan met de zorg van de baby. 
  • Licht huishoudelijk werk: Hoeveel de kraamhulp hierin betekent hangt af van het aantal uren waar je recht op hebt en wat de kraamhulp wil.

Word Kraamzorg Dordrecht vergoed?

Het hangt af van je verzekering of de kraamzorg wordt vergoed of niet. Als je voor het einde van het jaar weet dat je zwanger bent of zwanger wilt worden, dan doe je er goed aan om te kiezen voor een verzekering, waarbij kraamzorg wordt vergoed. 

Ook de verloskundigen komen nog langs

Tijdens je kraamtijd krijg je naast kraamzorg in Dordrecht ook nog begeleiding van de verloskundigen in Dordrecht. De verloskundige komt bij je op kraamvisite, bespreekt de bevalling, anticonceptie, controleert een paar medische zaken en geeft antwoord op vragen. Ook de hielprik van je baby wort gedaan door de verloskundige. Kraamzorg Dordrecht werkt nauw samen met verloskundigenpraktijk Dordrecht. Omdat er korte lijntjes tussen beide organisaties zijn, kunnen zij optimale zorg aan jou en de baby verlenen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.