Natuurlijke materialen die niet in je interieur mogen ontbreken

Ons interieur beweegt met ons mee gedurende vele verschillende fases van ons leven. Zo voeg je bijvoorbeeld kindersloten toe wanneer er een baby op komst is. Of tover je de tweede slaapkamer om in een kantoorruimte aan huis, omdat je je eigen bedrijf gaat starten. Maar naast je levensfase, en je persoonlijke smaak word het ook steeds belangrijker dat je interieur een beetje aansluit bij de tijd waarin we leven. Om je een beetje op weg te helpen, staan hieronder drie van de populairste natuurlijke materialen om je interieur op te vrolijken. En twijfel je welke van deze trends het beste bij jouw interieur past? Dan kun je altijd nog de interieuradviseur in Den Bosch om hulp vragen.

Bamboe

De tijd waarin we bamboe alleen maar kenden als het voedsel van de pandabeer is verleden tijd. Tegenwoordig zijn de bamboestokken ook ontzettend populair als materiaal voor meubels. Denk bijvoorbeeld aan banken, stoelen en tafelbladen. Bamboe meubels creëren een warme en gezellige sfeer in de woning. Daarnaast staan ze goed in combinatie met glas en de populaire industriële meubels. Overigens word bamboe niet alleen veel gebruikt voor binnenshuis, ook de tuinmeubels worden steeds vaker van bamboe gemaakt. Voor een écht tropisch tintje.

Hout

Houten meubels gaan nooit uit de mode, maar toch veranderen de trends op het gebied van houten meubels wel degelijk. Denk bijvoorbeeld aan het oude eikenhout. Vroeger zag je het overal, maar tegenwoordig is het een beetje ouderwets en kiezen we liever voor een stoerder soort hout. Denk bijvoorbeeld aan mango-, acacia- of notenhout. Maar voor welke soort je ook kiest, de houten meubels geven een warme en stoere sfeer mee aan een kamer.

Riet

Een natuurlijk materiaal dat weer helemaal terug is van weggeweest. Riet is een zeer populaire keuze voor meubels en huisdecoraties. Dit materiaal haalt het lekkere buitengevoel namelijk helemaal naar binnen. Door slechts enkele meubels of decoraties toe te voegen aan je interieur, haal je de frisheid van buiten naar binnen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.