Vergemakkelijk het onboarding process 

 

Als bedrijf heb je te maken met een Onboarding process. Maar wat is dit nu precies? Je kunt dit uitleggen als het proces waarbij je de verwachtingen, vaardigheden, kennis en cultuur van jouw bedrijf introduceert aan jouw werkgevers. Het hele proces van samenwerking met jouw klant eigenlijk. Dus, waardoor ze bekend met jouw bedrijf raken en weten waar ze aan toe zijn. Jouw werkgevers kunnen zo de sfeer proeven en merken hoe ze zich op moeten stellen.

Informeel en formeel

Je hebt informele en formele onboarding. Bij informele onboarding geef jij als baas weinig instructies aan jouw werkgevers. Zonder concrete aanwijzingen moeten jouw werkgevers hun draai maar zien te vinden. Ze moeten er zelf achter komen wat nu precies van ze verwacht wordt en wat de regels zijn. Bij formele onboarding daarentegen gaat het anders: programma's met regels worden aan nieuwe werknemers gepresenteerd, om hen uit te leggen wat hun rollen zijn, de regels van het bedrijf en hoe ze hoe ze zich moeten gedragen op de werkvloer. Als baas zul je de boel  hoogstwaarschijnlijk beter kunnen managen met formele onboarding.

Het automatiseren van het onboarding proces

Als bedrijf nieuwe klanten binden en deze relaties vormgeven kost tijd en brengt veel administratie met zich mee. Professionals kunnen helpen om dit proces te automatiseren. Deze professionals ondersteunen ondernemers en bedrijven bij de onboarding. Zij helpen bijvoorbeeld bij het online identificeren van nieuwe klanten, dit gaat volgens Europese keurmerken. De digitale onboarding kun je bijvoorbeeld toepassen bij webwinkels, financiële instellingen, verzekeringsmaatschappijen, en overheidsinstanties. Hiermee voorkom je fraude en samenwerking met criminele partijen. Op die manier voorkom je ook dat je zaken doet met mensen die bijvoorbeeld geld witwassen of belasting ontduiken. Een veilige manier van klantenbinding!

Digitale identiteit

Een digitale identiteit wordt steeds belangrijker, in een wereld waarin veel wordt geautomatiseerd. Ook voor het zaken doen op afstand is dit ideaal. Echter moet je er als baas wel voor waken dat het menselijke aspect hierdoor niet teveel verdwijnt. Verlies het real-life contact met jouw klanten ook niet uit het oog!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.