Wat kun je doen tegen hormonale schommelingen?

Hormonale schommelingen kunnen vele oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld komen door externe factoren zoals stress of het eten van bepaalde voeding. Er zijn verschillende symptomen te merken als je last hebt van hormonale schommelingen. Zo kan het zijn dat je moeite hebt om in slaap te komen, jezelf continue opgejaagd voelt of gewoon niet goed in je vel ziet. Dit komt omdat hormonale schommelingen invloed hebben op serotonine en endorfine. Hierdoor voel je je goed en ze zorgen er voor dat je minder pijn voelt. Als je hormonen dus niet goed in balans zijn kan het ook zijn dat je minder van deze gelukshormonen aanmaakt. Hormonale schommelingen voorkomen doe je door een gezonde levensstijl aan te houden. Hierbij kan een orthomoleculair therapeut je helpen.

Herstellen van hormonale schommelingen

Om hormonale schommelingen te herstellen wordt er eerst integraal naar je gezondheid gekeken. Het is namelijk van belang dat je niet veel stress hebt en gezond voedsel eet. Bij een orthomoleculair therapeut wordt er alleen gebruik gemaakt van voeding die voornamelijk natuurlijk is. Op basis van hoe je eetgewoontes nu zijn wordt er een eetschema opgesteld. Het doel hiervan is om eventuele tekorten aan te vullen en om je hormonen in balans te brengen. Hierdoor zul je minder last hebben van klachten of ze kunnen zelfs helemaal verdwijnen. Door goede voeding tot je te nemen zul je je energieker voelen en het is ook goed voor je mentale gezondheid.

Voeding inzetten als medicijn

Met voeding kun je dus veel verschillende soorten klachten oplossen. Door te bekijken welke tekorten je hebt, kijkt een orthomoleculair therapeut naar wat je nodig bent. Met een voedingsschema op maat worden de tekorten weer opgelost. Als je dieetwensen hebt kun je dat van tevoren aangeven. Verder kan het nodig zijn om supplementen toe te voegen maar dit wordt alleen gedaan wanneer het nodig is. Toch kan het wel essentieel zijn omdat veel voedingsmiddelen tegenwoordig minder voedingsstoffen bevatten.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.